Turisme interior

Després diran que no llegim, però, mentrestant, al tren de rodalies de la costa, qui no va amb el diari gratuït és que ha arreplegat un catàleg immobiliari. I quina requesta, aquests catàlegs: al jove que busca teulada, li pren el catàleg l’inversor que ja va per la cinquena. Hi ha fotografies i tot són magnífiques oportunitats. Sant Pringat de Quintaforca Loft a reformar 2,93 m2 celobert barbacoa  id.  parelles 12kg€.
Ara és l’únic moment de l’any que el catàleg d’agència immobiliària perd la preminència, i és perquè un altre catàleg li passa a davant i permet oblidar-lo: el catàleg d’agència de viatges.

Dret entre els turistes, al vagó de rodalies costaner, el jove hipotecat local obre el catàleg i a veure què hi tenim: Alemania, la ruta de los cuentos de hadas; Eslovenia en granjas; Noruega en cabañas; Polonia en castillos; Suiza con niños. Tot il·lustrat amb fotografies inoblidables. No me n’invento cap. Després tenim la destinació exòtica: Tras las huellas de Rimbaud (Yemen 18 días), La gran ruta Kiwi al completo, Memorias de África… El jove hipotecat local s’atura un moment. Ha vist un catàleg d’immobiliària a la paperera del vagó, i això l’ha fet rumiar. Per què no estalviar-li un termini de la hipoteca al meu fill? Amb una cosa més pròxima ja faria. Si viatjo pel país, donaré negoci als de casa. És clar que l’ideal seria poder prescindir, oblidar-me del turisme. Però com puc evitar el turisme sense haver de fer turisme, si resulta que en aquest mateix tren de la costa en realitat el turista sóc jo; si els estrangers són majoria, si l’excepció i el que ha d’anar-hi dret sóc jo!

Una bona solució pel nostre jove hipotecat local és recòrrer a l’anomenat Turisme Interior Total, una nova tendència que cada dia guanya adeptes entre el jovent amb més futur del nostre país. Aquest estiu, la demanda de TIT ja supera àmpliament la de vols barats i ofertes last minute. El TIT s’ha demostrat una alternativa vàlida, econòmica i sostenible a les vacances tradicionals. “No m’afectaran les vagues de pilots, però ni així em perdré un sol gram de l’essència de tot viatge, que és l’autoconeixement,” comenta l’Elisenda, una entusiasta de la modalitat. Com que el TIT s’adapta a cada gust particular i a les possibilitats de cada butxaca, donarem com a exemple de viatge-tipus d’una setmana el que el nostre jove hipotecat local, aficionat als esports d’aventura, emprendrà aquest vespre quan torni de la feina, en aquest mateix tren de rodalies, si troba un seient i pot tancar els ulls i recolzar el cap al respatller dur.

Viatge en glòbul. Dia 1. A l’hora prevista, sortida en vol amb destí a Pulmó. Nit a bord. Dia 2. Ruta de la tràquea. Combinat de barranquisme i rappel. Allotjament en parador nacional. Dia 3. Excursió a l’arbre pulmonar. Senderisme pels bronquis. Submarinisme sanguini. Presa de contacte amb el glòbul. Tarda lliure. Allotjament tradicional en família. Dia 4. Visites amb guia al ventricle i aurícula esquerres. Zona típicament sentimental, possibilitats amoroses. Ràfting. Dia 5. Creuer per l’Aorta. Festa de benvinguda a bord. Meravelles de la pròpia persona, tan lluny, tan a prop, quin ens ho havia de dir i qui no es conforma és perquè no vol. Sopar de gala amb el capità. Dia 6. Escala de dues hores a Ronyons. Visita de l’impressionant, enorme i infatigable Fetge. Degustació de productes autòctons: paté de foie. Allotjament als Intestins. Dia 7. Compres de darrera hora. Sortida aèria.

( 13 de juliol del 2006, El Punt )

One Response to “Turisme interior”

  1. mefisto Says:

    No m’estranya que hi hagi “no comments” a la majoria de posts. Dimonis, què faig aquí!

Leave a Reply

S'actualitza de tant en tant