Informació local

Els estius me’n torno al poble d’on mai havia d’haver sortit i m’incorporo al costum de per aquí d’entretenir-se amb la secció del setmanari Àncora, Fets destacables de la policia local, report edificant que l’Ajuntament publica cada set dies i que els del poble llegeixen meticulosament mentre van fent que sí amb el cap i pensen: “vet aquí aquella ambulància, l’altre dia,” o “ja em va semblar sentir pudor de cremat”, o “ara entenc, el dissabte, la gentada a la platja,” o “no ens en sortirem pas.”

Vegem-ne algun extracte. Divendres, desallotgen un edifici d’on surt fum; més tard, els bombers han de tornar a sortir a apagar unes canyes i matolls. Al vespre, control d’alcoholèmia: 59 proves, 4 positius. Dissabte, un matalàs crema al camí de Les Penyes; cau una bústia del carrer Mindelheim sobre un cotxe; una senyora que s’ofegava a la platja és reanimada i traslladada a l’hospital. Diumenge, festa al carrer Verge de Fàtima sense permís. “Es va anar al lloc i es va donar per finalitzada la festa. A dos quarts de dues de la matinada es va rebre queixa d’un domicili de l’avinguda Saragossa que el seu veí tocava un instrument musical i no es podia dormir.” Accident a l’avinguda Balears entre un camió i un turisme.

Dilluns, cinc cadells de gos abandonats a Mas Trempat. Dimarts, un dipòsit perd aigua en un àtic al carrer de Sant Domènec; baralla entre familiars al carrer Luchana i dos gossets abandonats a l’aparcament del carrer de Sant Ramon. Dimecres, control de documentació, dues denúncies per no dur cinturó i retirada d’una llicència de circulació caducada. Dijous, “a les tres de la matinada mentre la patrulla de la Policia Local patrullava pel passeig de Mar van ser requerits perquè una persona es trobava en un estat molt crític. Es va traslladar amb el vehicle policial fins al CAP, però una hora més tard va morir.”

Això, la Policia Local. Els Mossos d’Esquadra ja són un altre nivell i s’ha de buscar en altres publicacions. Així, dimarts passat, El Punt titula: “Investiguen la pertinença d’un cuir cabellut trobat a mar, a Sant Feliu.” Llegeixo: “Uns turistes van trobar ahir a la tarda un manyoc de cabells amb pell incrustada surant.” Els Mossos “no tenen constància que últimament hagi desaparegut ningú a la zona. No es descarta, però, que els corrents marins hagin arrossegat el cuir cabellut, que s’hauria desprès d’un cadàver de manera natural, des de qualsevol indret de la Mediterrània.”

Des de qualsevol indret de la Mediterrània! Això sí que és estar connectat amb el món, penso, mentre em capbusso de nit a mar, quan l’aigua és calenta i a fora no et cremes. Realment emocionant. Una vegada van trobar una mina de la segona guerra mundial i, de dies, jo mateix he localitzat un parell barques enfonsades, que les riuades d’aquest hivern van arrossegar de la sorra a mar. Per no dir res dels ams, fils, ploms i capsetes d’esquer, llaunes de refrescos, de sardina i de tonyina – quins pescadors! -, compreses i brutícies diverses que hi ha enfront de les roques on aquests porcs planten la canya. Per no dir res de sabates desparellades, estufes, televisors, neveres, maons i tota la variada fauna submarina autòctona.

La informació local té de bo que la pots contrastar. A l’hora de sopar, comento això de la cabellera. Ja em confirmen d’haver sentit a dir que unes banyistes l’altre dia van trobar un cap a la platja, ja m’ho relacionen amb la desaparició del pare del flequer, òbviament assassinat, i, ves per on, cas resolt.

( 22 de juliol del 2006, El Punt )

Leave a Reply

S'actualitza de tant en tant