Autoajuda per començar l’any (28)

Amarat com havia d’estar el pare dels suros que envolten la Pastora, va començar a treballar el suro a la ciutat, i d’aquí la fortuna. Quan Josep Irla sigui a l’exili, també viurà dels coneixements en aquest ram.

Entro a la Pastora, a l’oratori antic. Hi ha restes de blau a les parets, i una biga cremada, que ha quedat vertical, al mig. Si en cau una altra em mata. No hi ha sostre, ni per tant pis de dalt, i, on hi hauria d’haver la teulada, es veuen les bigues que queden, cremades.

Al costat de l’escultureta de la pastora i d’un retrat, hi ha una llibreta perquè els excursionistes hi deixin constància. Notes en català, francès, alemany i castellà. Uns versos en cal·ligrafia d’abans de la guerra:

“Cap on vas, excursionista?

Amunt sempre, di Déu vol:

a esplaiar millor la vista,

a acostar-me més al sol,

a enfortir ma carn migrada,

a fer aplega de virtut,

a guaitar millor l’amplada

de la terra on he nascut.

F. MATHEU

Felip 17.2.11”

Una altra anotació: “Paix dans le monde avec o sans dieu! Une athee. 5.4.2011.” I encara aquesta: “Divina Pastora ayud’am a ser Bona persona i a tenir una bona feina. Gracies anticipades. I.A. 23.3.2011”.

Leave a Reply

S'actualitza de tant en tant