Nit de màniga curta

La llum del sol triga més o menys uns vuit minuts a arribar fins a nosaltres; la del trio estel·lar que tenim més aprop, Pròxim Centaure, triga més de quatre anys; i l’estrella de Barnard, que és la següent, una nana roja, triga uns sis anys. Qui sap, a la llum del dia, les nits que vivim respecte de les altres estrelles. És interessant com rebem les impressions vingudes del passat –d’estrelles d’uns altres sistemes–, no de cop, sinó a glopades i per sorpresa. Jo em pregunto, mentre escric o rellegeixo aquest article, quins senyals estic enviant mentrestant al meu futur petit, si intensos o febles, de bon o mal rotllo, o si és que n’envio. Potser estem contactant ara mateix en el no-res, lector.

Per sort, els senyals que m’arriben de fa anys acostumen a ser de moments feliços. Els altres es perden a l’abocador còsmic. A veure si, al final, només sobreviurà la felicitat, limitada per llei a edulcorar el present. Com tramitada per un organisme oficial, ple de burocràcia, d’impresos amb formularis carregats de paraules rares i segellats amb símbols estranys, aquesta felicitat triga anys i anys a rebre el certificat que la valida, i que és aquest record descolorit i nostàlgic.

Potser perquè és l’hivern: imagina’t ara, lector, una esplèndida nit d’estiu, la samarreta de cotó pur, una mica folgada, per deixar passar l’aire, i una capa fina de suor a la pell per fer-la més sensitiva. Una nit de màniga curta. Som a la terrassa del millor bar del planeta, amb la millor companyia del món, amb la música que ens agrada més, amb l’olor del nostre perfum preferit, de flors acabades de regar, de l’escalfor suau del quitrà del carrer. Morts de set, ens prenem un refresc, una cervesa, lector, una nit d’estiu aquesta nit mateix, al cor de l’hivern. Aixequem els ulls cap al cel i sembla una placa compacta de granit negre, amb l’espurneig de la mica. És a la mica, segons els últims estudis, on va néixer la vida: d’unes molècules aixoplugades a les exfoliacions de la mica.

Dubto que serveixi de res buscar la felicitat. Hi ha tants impostos! Veuria créixer les dents d’una muralla a l’horitzó… Només em neguiteja una mica pensar on va a parar la felicitat quan la vivim ja de grans.

( 21 de gener del 2012, El Punt Avui )

4 Responses to “Nit de màniga curta”

 1. minecraft Says:

  It’s impressive that you are getting ideas from this piece
  of writing as well as from our dialogue made here.

 2. sex toys Says:

  301 Moved Permanently
  http://www.fraghero.com – More info!

 3. Homepage Says:

  Toni Sala » Blog Archive » Nit de màniga curta http://mochimedia.info

 4. berita psm terbaru Says:

  Toni Sala » Blog Archive » Nit de màniga curta
  http://poker-dewa.co

Leave a Reply

S'actualitza de tant en tant