Alfonso Ruizón

Al funcionari Alfonso Ruizón de Cortés, que cada any estiueja a Artà, fa uns dies que li balla pel cap la idea de marxar de Madrid amb la seva família, fer unes oposicions i entrar a l’administració de les Illes Balears. De mèrits no n’hi falten, tota la vida ha treballat de funcionari, i de ganes, tampoc. Serà bonic, per als seus fills, créixer en una illa que, a més del bon clima, conserva unes certes formes de vida rural, i col·laborar activament en el renaixement cultural que ara s’hi anuncia. Fins fa tot just fa setmana, això era impossible perquè li demanaven saber català, cosa que el convertia –a ell!–, en espanyol de segona. Però el seny i l’equanimitat s’acaben sempre imposant.

Dijous al matí, abans d’esmorzar, li va arribar per la xarxa que un radical exaltat, un tal Jaume (Jaime) Bonet, fa vaga de fam per imposar els seus privilegis a la resta d’Espanya. La violència moral és la més perversa de les violències. No s’ha de cedir mai al xantatge dels violents, i per això el senyor Ruizón celebra la resposta d’Ana María Aguiló, diputada al Parlament de les Illes, quan li van demanar si visitaria l’extremista: “Prefiero ir a visitar a personas que de verdad no puedan comer y ayudarles en lo que pueda.”

Com que no es val per si mateix, el fanatisme mallorquí busca refugi a Catalunya. Diaris subvencionats com el Punt Avui, que utilitzen el victimisme a favor d’un pancatalanisme excloent i expansiu –el fantasma imperialista dels Països Catalans–, ara orquestren una campanya a favor de l’extorsionista en vaga, que se suma a campanyes com la defensa de la imposició del català a través de la immersió, la retirada de la bandera constitucional dels ajuntaments o una llei de consultes que serviria per justificar els despropòsits amb què el nacionalisme adoctrina la població des de l’escola i els mitjans públics. Com es pot ser indiferent a una ideologia que, com s’ha vist amb la prohibició dels toros, posa l’animalitat per sobre de la persona? Aquest irracionalisme, aquests comportaments foscos enfureixen el senyor Alfonso. Li fan sentir el deure que té com a persona de defensar la dignitat, la solidaritat i la justícia, on sigui. Ja no és per si mateix: vol un món millor per als seus fills. Al vespre, els donarà la notícia.

 

( 24 de març del 2012, El Punt Avui )

One Response to “Alfonso Ruizón”

  1. difficulties m Says:

    Yes! Finally something about favors l.

Leave a Reply

S'actualitza de tant en tant